Lediga jobb


kristoffer-Hansson-index1


JÄGARASSISTENT/ ASSISTERANDE YRKESJÄGARE SÖKES TILL AB ERICSBERGS SÄTERI, KATRINEHOLM


 

Ericsbergs egendom kan dateras till ca. år 1650 och här har jakten alltid spelat en central roll, både professionellt och privat. Egendomen ägs av familjen Bonde och består i dag av ca. 16 500 hektar fördelat på skog (ca. 11 500 ha) jordbruk (ca. 3 000 ha) samt talrika sjöar och åar. Jakten anses att vara bland Sveriges bästa med stora bestånd av kronvilt, dovvilt, vildsvin, rådjur och älg. Därutöver förvaltas fågelvilt med främst änder. En större satsning på att bygga upp fältfågeljakten med fasaner & rapphöns har inletts. Det finns dessutom ett antal jaktarrenden samt en fiskeverksamhet som är under utveckling.
Jaktverksamheten på Ericsberg är i ett expansivt skede och personen vi beslutar anställa kommer att ingå i ett team om 7 personer som arbetar parallellt med att förvalta jakten på fastigheten. Gruppen kommer att delas in olika huvudansvarsområden där man antingen jobbar i huvudsak mot klövvilt eller fågel. Tillsammans ska teamet säkerställa en livskraftig population av de vilda djuren i balans med biotopen och gårdens övriga näringar såsom skogsbruk och jordbruk. Målbilden är att producera medaljtroféer för främst lyckade pürschjakter och bibehålla numerären för att avhålla de drevjakterna vi idag har stor succé med.
Med en årlig avskjutning på upp mot 800 klövvilt är behandlingen av viltkött också ett centralt element.
Parallellt med klövviltsjakten ska ett större antal andjakter och fasan/rapphönsjakter avhållas så att kvalitén överträffar kvantiteten. Just fågeljakten på främst fasan är i ett starkt expansivt skede och målet är att avhålla ett antal drevjakter med goda resultat. För att förebygga skador på jordbruksgrödorna och maximera gårdens jakttillfällen läggs även stort fokus på jakt av till exempel duvor och gäss.
Jobbet kommer utföras i tätt samarbete med alla inblandade i teamet, det är därför viktigt att du som söker är en lagspelare och verkar bra i grupp samt uppskattar variation i vardagen då du som sökande både kommer få arbeta med fältfågel, änder och klövvilt.
Kundsituationen på Ericsberg är speciell, då vi har långa kontrakt med en ständigt återkommande kund. Där kunden kan ställa personliga krav och är involverad i att aktivt forma jaktens framtid på Ericsberg efter sina önskemål, i samförstånd med gården och teamet.
Den sökandes personliga kvalitéer:
Den ideella kandidaten är driven och fysiskt kapabel samt har ett brinnande intresse för allt vilt &
jaktrelaterat, kundhantering och att leverera en så när som perfekt upplevelse med kunden i största
fokus, vi ser gärna att kandidaten:

• är plikttrogen och lojal
• har ett utpräglat ordningssinne och hög arbetsmoral
• kan samarbeta och bidra med konstruktiva lösningar
• ser utvecklingsmöjligheter och förstår att kapitalisera på dessa
• kan begå sig med kollegor, samarbetspartner, gäster och kunder

Det är ett krav att du pratar svenska och känner dig trygg i de skandinaviska språken samt engelska.
Detta är möjligheten för att utvecklas i ett av de mest intressanta jobben inom jakt i Skandinavien! Vi
ser fram emot din motiverade ansökan innan 1 maj 2024.
Ansökningen skicka till: Gustav.jansson@ericsberg.se och vid frågor kan man kontakta:
Viltförvaltare Gustav Jansson: +46 70 201 86 31 eller Tomas Andersson, tomas@ericsberg.se

Annonsen som pdf-fil


Är du intresserad av jakt och vilt finns det möjlighet genom Viltmästareförbundet och Svenska Jägareförbundet att utbilda sig till Viltmästare.


På hemsidan under utbildning finner du praktikvärdar och handledare för jakteleverna.

Kontakta:
Martin Liljeholm
Epost:mljakt@gmail.com